top of page

Mi történik a pszichológusnál?

Első interjú

Az első találkozás során 50 perces állapotfelmérésre kerül sor, ahol az aktuális problémák részletes átbeszélése történik.

Diagnosztikai szakasz

Az első interjút követő néhány alkalommal további beszélgetésekre, időnként pszichológiai tesztek, kérdőívek felvételére kerül sor. A pszichodiagnosztikai fázis lezárásakor, a kapott eredmények visszajelzése, megbeszélése illetve az egyén problémájának megfelelő pszichológiai módszer kiválasztása történik. A heti egy alkalommal történő találkozások 50 percet vesznek igénybe. 

Tanácsadás

Segítő, támogató pszichológiai beszélgetés egy jól körüljárható probléma mentén. 

EMDR terápia

Az Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) – szemmozgásokkal történő deszenzitizálás és újrafeldolgozás – egy olyan segítő tevékenység, melyet traumatikus élmények következtében kialakult tartós problémák kezelésére dolgoztak ki.

A terápia során a probléma hátterében húzódó negatív gondolatok, érzelmek, traumatikus emlékek feldolgozása és hatékony jövőbeli stratégiák kidolgozása történik. 

Brainspotting terápia

A Brainspotting terápia egy mindfulness alapú trauma-terápiás módszer. Az EMDR továbbfejlesztett változata.  A módszer lényege, hogy a traumatikus események felidézése közben az adott vizuális mező által stimulált agy a tudatos jelenlét és megélés által kiváltott testérzetek, érzelmek és a gondolatok segítségével facilitálja az öngyógyító mechanizmusokat, amelyek által megtörténik a trauma feldolgozása. Az EMDR-től technikailag abban különbözik, hogy a gyors szemmozgás helyett a kliensnek egy pontot kell figyelni.

Autogén tréning

Egyéni vagy csoportos formában történő relaxációs módszer elsajátítása 12 hét alatt. 

Amivel hozzám fordulhat

  • Önértékelési problémák –alacsony önbizalom, kisebbrendűségi érzés

  • Párkapcsolati nehézségek – kötődési, elköteleződési nehézségek, párkapcsolati konfliktus, családi szerepek, válás

  • Életvezetési elakadások – munkahelyi, párkapcsolati, gyermeknevelési kérdések, jövőorientációs nehézségek

  • Szorongásos zavarok – pánikbetegség, túlzott mértékű aggodalmak, poszttraumás stressz zavar (PTSD)

  • Hangulatbetegségek – depresszió, lehangoltság, negatív gondolatok

bottom of page