top of page
Plants and Pottery

ONLINE AUTOGÉN TRÉNING

Az autogén tréning célja

Az autogén tréning egy olyan relaxációs gyakorlat, ahol a testi ellazuláson túl, gondolatok és belső lelki képek segítségével állítjuk helyre a felborult testi-lelki egyensúlyt.

Az autogén tréning (AT) J.H. Schultz (1920) nevéhez fűződik. A módszer rendszeres gyakorlással – belső koncentrációval és önmagunkra irányuló passzív figyelemmel – testi-lelki ellazultsághoz vezet. Ebben az alvás közeli relaxált állapotban lehetővé válik a stressz csökkentése oly módon, hogy autonóm idegrendszerünket megtanítjuk ellazítani. A módszer segít a szorongásos, pszichoszomatikus tünetek csökkentésében, az alvászavarok megszüntetésében és a stressz megfelelő kezelésében.

 

A relaxációs technika egy általános lazításból valamint 6 alapgyakorlatból áll és napi 2x10 perc gyakorlást takar.

A módszer iránt érdeklődő most online, egyéni foglalkozás keretében sajátíthatja el az autogén tréning technikáját. A tanulási folyamat 12 héten át zajlik, heti egyszeri 50 perces találkozások formájában.

Kiknek ajánlott az autogén tréning elsajátítása?

- Akik szeretnék hatékonyabban kezelni a mindennapi stresszt

- Akik nagyobb nyugalomra, belső békére vágynak

- Akik szeretnék csökkenteni a szorongásukat, aggodalmaikat

- Akik kiegyensúlyozottabb életvitelre vágynak

- Akik energikusabbak szeretnének lenni

A tréning felépítése

 

Az alkalmak rövid elméleti bevezetőből, autogén tréning gyakorlásból, valamint a megélt tapasztalatok megbeszéléséből áll, ezáltal segítve az önismereti munkát.

bottom of page